Jarmark Produktów Lokalnych dobieg końca. Zanim jednak to nastąpi z radością i dumą chwalimy się wynikami konkursu kulinarnego "Smaki Trzech Dolin":
Kategoria: produkt spożywczy pochodzenia zwierzęcego (służący do przygotowania potrawy lub będący gotowym do spożycia np. kiełbasa, ser):
I miejsce: Schab suszony - Masarnia Władysławowo Zawistowski
II miejsce: Półmisek kozich serów - Kozia Manufaktura
III miejsce: Kawałek długodojrzewającej karkówki z podkolanówkami - Maria Jakubczak
Kategoria: produkt spożywczy pochodzenia roślinnego (służący do przygotowania potrawy lub będący gotowym do spożycia np. sos, przetwory warzywno-owocowe)
I miejsce: Wino z własnej winnicy - Winnica Irena
II miejsce : Konfitura z płatków róży damasceńskiej - Specjały spod Strzechy
III miejsce : Klopsy z grzybów w zalewie octowej - Arleta Bruska
Kategoria: gotowe potrawy (np. schab ze śliwkami i kapustą, zupy, gotowe dania obiadowe, itp.)
I miejsce: Mała czarna z kluseczkami - Stowarzyszenie "Aktywne Trzemiętowo"
II miejsce: Królik na dziko z kluseczkami - Koło Gospodyń Wiejskich w Michalinie
III miejsce: Szynka wieprzowa w glazurze wiśniowej - Koło Gospodyń Wiejskich w Nieżywięciu
Kategoria: produkty mieszane, w tym ciasta, desery i napoje
I miejsce: Słodki powiew lata- Marta Borowicz
II miejsce: Nalewka z kwiatów Magnolii - Arleta Bruska
III miejsce: Makowiec drożdżowy z kruszonką - Danuta Krzewska
III miejsce: Makowiec drożdżowy z kruszonką - Danuta Krzewska
Komisja konkursowa w składzie:
- Waldemar Sieńko
- Justyna Ormanowska
- Paweł Zuehlke
- Joannę Franczak
Z 49 potraw i produktów zgłoszonych do konkursu ochotnicy (5 osób), wybrali potrawę publiczności. Nagrodę publiczności przyznano: Koło Gospodyń Wiejskich w Kruszynie za zraz z kapustą kiszoną.
Był to piękny dzień, pomimo kapryśnie pogody.
Dziękujemy, że byliście z nami. Zapraszamy za rok.